Адвокатът на Бърнард Мадоф се надява присъдата на обвинения инвеститор да бъде 12 години. На изслушването, което предстои на 29 юни Мадоф ще говори пред съда за " срама, които е понесъл и болката. която е причинил", заяви в писморазпространено до медийте адвокатът Ира Лий Соркин.

Обвиненията повдигнати срещу 71-годишния Мадоф са за прилагане на финансовата пирамида Понци в световен мащаб в продължение на повече от 20 години в размер на $ 65 млрд. Максималната присъда за общо 11-те обвинения, включително измама с ценни книжа, е 150 години затвор.

12-годишна присъда може да бъде дадена при условие, че обвиняемият се покае за деянията си и покаже изключително уважение към съда, пише още Соркин. Той е на мнение, че присъда от повече от 20 години би била не благоразумна и прекалена.

Откакто се призна за виновен Мадоф се намира зад решетките и чака решението на съда.

Средата на месеца стана ясно, че съдията който ще реши съдбата на инвеститора е получил над 100 гневни писма от измамени хора. В писмата си те предлагат различни наказания за Мадоф. В едно от тях се казва, че "заради нечуваните и ужасни дела, които е извършил г-н Мадоф не заслужава нищо по-добро от това да прекара остатъка от живота си в картонена кутия под някой мост, а за да може да се облича и храни трябва да мете улиците". Reuters