Гръцката компания Актор ще строи Лот3 в отчеката Нова Загора – Ямбол от Автомагистрала Тракия. Това съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Председателят на Управителния съвет на агенцията Божидар Йотов е подписал решението за определяне на изпълнител на строителните работи.

Гръцкият гигант Актор предложи най-ниска цена за строителство на отсечката Нова Загора – Ямбол от 111 645 000 лева, без ДДС.

В средата на миналия месец бяха отворени ценовите оферти на 7-те допуснати до търга фирми. На отварянето тогава присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Министър Плевнелиев, който коментира, че е доволен от повишения интерес на фирмите към обществената поръчка. Бюджетната цена на проекта е 3 млн. евро на километър. Министър Плевнелиев тогава обясни, че средната цена на останалите шест кандидати е 2.66 млн., а на Актор е 1.9 млн. евро на линеен километър.

Изчислена на километър цена на Актор е по-ниска спрямо цената от 2.2 млн. евро за километър, за която Трейс строи отсечката между Стара Загора и Нова Загора.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!