Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова коментира пред журналисти, че се върви към актуализация на концесионния договор с "Юлен" за ски зона Банско, предаде БТА.

На основата на докладите от създадените през април т.г. работни групи в МОСВ, екоминистърът е представил доклад пред Министерския съвет /МС/. На оперативно заседание получих подкрепата на МС, че трябва да се включи експертизата на повече институции, каза Михайлова.

Вече са получени становища от Министерство на регионалното развитие за държавната собственост в парка, от две дирекции на Министерския съвет, както и няколко министерства, за които се предполага, че имат собственост на територията на буферната зона в Национален парк "Пирин" - Банско и Добринище.

Все още се очаква официалното становище на Министерство на инвестиционното проектиране, което в момента уточнява с община Банско параметрите на Териториалния устройствен план /ТУП/. Трябва да се уточни дали има съвпадение между ТУП, по който е сключен концесионния договор с "Юлен" и заснетото през 2010 г. разминаване на границите. След получаването и на това становище, ще имаме обобщено мнение и предложение, което върви към актуализация на концесионния договор, каза Михайлова.