Американски инвеститори планират инвестиции във водния сектор у нас. Това заяви изпълнителният директор на Американската търговска камара Валентин Георгиев, цитиран от ТВ Европа.

„Част от американските фирми планират разширяване на бизнеса си у нас, имайки предвид доброто географско разположение на България“, заяви Валентин Георгиев.

ИТ секторът се оказва най-атрактивен за американските компании у нас, съобщиха от Американската търговска камара. Въпреки неясната политическа обстановка не липсват желаещи американски фирми, които да инвестират в държавата ни.

Освен информационните технологии, водният сектор е доста атрактивен за американските инвеститори. Те проявяват интерес към пречистването на водите, тъй като това ще окаже влияние и върху друг сектор, на който България много разчита – туризма.

„Когато се правят големи проекти в туризма, винаги се набляга на инфраструктурата, която е много необходима. Не е достатъчно да се построят хотелите, нужна е инфраструктура, включително и във водоснабдяването и канализацията, което е изключително важно за да бъде туристическата индустрия на световно ниво“, коментира още Георгиев.

Въпреки желанието за инвестиции, за американците е важно да има работещо правителство, за да бъдат сигурни в парите, които влагат в България.