Председателят на съвета на директорите на "Лукойл Нефтохим Бургас" Сергей Андронов заяви, че до сега на компанията не са били правени такива мащабни проверки, каквито през тази година.

„Мога да потвърдя, че мащабни проверки от такъв вид, като тези през тази година, при нас никога не е имало. Нас ни проверяват непрестанно от началото на година, в това число и днес. Проверките идват една след друга, паралелно се провеждат проверки на митническите органи“, посочва Андронов.

„Поискаха ни огромно количество допълнителни документи. При мен в момента половината завод работи в услуга на митническите власти на България, макар и да звучи парадоксално. Вярвам, че нашите дипломати правилно са поставили този въпрос. Но от друга страна изказването на премиера също е коректно, държавата е в правото си да проверява в такива обеми, каквито сметне за необходими. Въпреки това се нуждаем от баланс“, каза той, цитиран от агенция ТАСС.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че компанията отново ще бъде проверявана от митническите власти. Той потвърди и че има нота, но тя е във връзка с проверките на митницата в Лукойл.

Според него е факт, че откакто са започнали проверките горивото е поевтиняло значително, а има и в качествено подобрение.