Над 15 000 гости очакват в курорта Банско за Нова година. В града десетки улици са разкопани в момента заради изграждането на водния цикъл на населеното място, пише Kmeta.bg.

"Това обаче не плаши туристите, а и имаме уверението на общината и изпълнителя, че за началото на зимния сезон всичко ще бъде асфалтирано. 

Най-много са заявките от Великобритания за изкарване на новогодишните празници тук. По-слабо в момента вървят резервациите от Русия и Украйна, но има време. Добрата новина е големият интерес на турските туроператори.

Традиционно силно ще е присъствието и на гърци, сърби, македонци и румънци. Ще има и доста сънародници", заяви шефката на Туристическата асоциация в курорта Мариана Спасова. Всички хотелиери и стопани на къщи за гости са стегнали базите и са готови да посрещат клиенти. Заради многото почивни дни пакетите са най-често от 4 и 5 нощувки. 

5 нощувки със закуски и тържествена вечеря навръх Нова година излиза средно 350 лева на човек в тризвездните хотелски комплекси. В по-луксозните хотели цената за същата услуга скача от 500 до 600 лева на човек. 

В нея са включени и много екстри - плувен басейн, сауна, парна баня, фитнес, джакузи, транспорт от хотела до начална станция на лифта и обратно, безжичен интернет, паркинг.

Пълни хотели, а в закритите басейни няма къде игла да падне. Това е картината по време на новогодишните празници в курорта Сандански и в най-малкия ни град Мелник. Най-много ще са гостите от страната и съседна Гърция - общо над 3000 туристи.

Пълни ще са не само хотелите, но и частните квартири. Цените са за всеки джоб -има нощувки и по 25 лева, и по над 100 лева”, твърди Мария Таушанова от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. 

Гостите не пропускат възможността да отделят по един ден от почивката си за пътуване до съседна Гърция. Областният център Серес е само на час път с автомобил от Сандански, а Солун е на 2 часа с кола.