Засега няма условия за претоварване на електропроводите в района на Черноморието и най-вече в района на Слънчев бряг, съобщи за Дарик Митю Христозов от Електроенергийния системен оператор (ЕСО). По думите му към момента потреблението на ток в района е по-ниско от очакваното. Въпреки това от системния оператор не могат да гарантират, че в пиковите часове на потребление отново няма да се появят проблеми.

„Днес въпреки температурите не е имало проблем с потреблението на район Слънчев бряг. Товарът общо на региона от Варна до Бургас покрай морето не е надвишавал 155 мегавата досега, така че не и имало условия за претоварвания по електропроводите", каза Христозов. Той уточни, че са получили обещание от хотелиерите да се опитат да ограничат консумацията на електричество в пиковите часове.

„Критичният период е само вечер, когато товарът в този регион се вдига между 18.30 до 22. 00 ч. Получихме тяхното обещание в този период да направят малки икономии по хотелите. Това беше призива от наша страна и обещание от тяхна страна да вземат мерки", уточни той.