Голямото събитие за десетки стартиращи бизнеси в Централна и Източна Европа тази година ще се проведе на 25 и 26 октомври в украинската столица Киев.

Точно за тогава е насрочена срещата между предприемачите и инвеститорите в региона. По традиция едните представят идеите си, стремейки се да ентусиазират хората с пари, готови за инвестиране, а другите, най-често бизнес ангели, "разкостват" проектите на презентаторите до степен, която да ги научи да отглеждат по-професионално следващите си бизнесидеи.

През миналата година форумът събра над 1 500 участника, които изслушаха презентациите на 150 участника. Най-добрата от тях, по мнението на нвеститорите, бе руската Zingaya. Това е интернет технология, която позволява на потребителите да провеждат видеоразговори с дадена компания чрез клик върху бутон, разположен на техните уебсайтове.

Бизнес ангелите харесаха още технологията ThickButtons, разработена в Украйна, която помага при набирането на текст на мобилен телефон. При натискане на дадена буква се показва предположение за следващите букви, по подразбиране.

Тази година на срещата в Украйна в журито, което ще изслушва проектите на star-up компаниите ще участват инвеститори като EDVenture Holdings и Loïc Le Meur, които имат афинитет към компаниите от Русия и региона.

Линк към официалната страница на събитието може да намерите тук.