Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е направил пълни самопризнания за пренасания наркотик от Бразилия. Той е обещал да окаже съдействие на разследващите власти, като е поискал съдействие за изпращането на адвокат от България. Това съобщава БГНЕС. 

36-годишният спортист бе задържан с 9 кг. вещество, реагиращо на кокаин, на летището в Сао Паулу. В Бразилия Боевски е придружавал дъщеря си, която е участвала в спортно състезание. Наркотикът бил открит в саковете с багаж на Боевски. Той е трябвало да пътува от Бразилия за испанската столица Мадрид, от където е трябвало да хване полет за София.

Справка в Търговския регистър показва, че Боевски е натрупал огромни дългове като бизнесмен. Всички негови фирми са на загуба, включително и най-известната му "Боевски 2000". Олимпийският шампион притежава фитнес центрове и фирми за дистрибуция на хранителни добавки. Дълговете обаче надхвърлят сумата от 10 - 15 хил. евро, колкото според информации в медиите би получил за трафика на наркотика.

Така например само от Боевски 2000 шампионът има 15 хил. лв. загуба за 2010 година, а приходите от дейността са отчели спад от 103 на 95 хил. лв.