Не сме спрели комуникацията, нито нормалните отношения, които имаме с Руската Федерация и считаме, че това е правилната политика. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и на финансите Владислав Горанов ще присъстват на енергиен форум в Санкт Петербург през този месец. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Народното събрание по време на блицконтрола.

Според него, въпреки че България е една от 28-те държави, подкрепили санкциите срещу Русия, все още искаме да изградим газов хъб.

"Не сме спрели комуникацията, нито нормалните отношения, които имаме с Руската Федерация и считаме, че това е правилната политика", каза Борисов.

По отношение на "Южен поток" той посочи, че все още нямаме официално съобщение, че проектът е прекратен, а хората в Бургас всеки ден наблюдават, как се теглят тръби и морската част се строи.

Санкциите и контрасанкциите удрят и двете страни, добави Борисов. По думите му, в Украйна загиват хора и макар вече ситуацията да е "горе долу спокойна", тя е далеч от желаното. "Ние не сме предизвикали с нищо руската страна в нашите действия", каза Борисов и повтори, че участваме на всички форуми, на които сме поканени.

Нека си гледаме българския интерес, а той е 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" да им се продължи животът, каза Борисов и отчете, че за щастие за момента, със съдействието на руската страна, всичко върви по план.