Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министрите от кабинета да оповестят всички провали по еврофондове, които са допуснати от предишните управляващи. Ще трябва да бъдат посочени още длъжностните лица и причините за допуснатите пропуски. Борисов коментира и слуховете за подготвяни от тютюнопроизводителите бунтове, зад които стояла БСП.

Ето какво каза премиерът по повод стъпките, които предприема правителството във връзка с еврофондовете: „Днес направихме щабове – премиер, вицепремиер, министър, съответно по ИСПА, по ФАР, по екология, регионално министерство, вътрешни работи.

Г-н Дянков отива днес в Брюксел, ще се срещне с всички, ще им даде плана, който имаме, анализа, който сме направили и по какъв начин възнамеряваме да го направим. Ние се опитваме да оправим техните бакии. Затова се обърнах към Станишев да бъде по-колегиален, знае какво ни е причинил, поне да си мълчат. Това, което ме притесни и което от доста време казвам, е, че те подготвят бунтовете на тютюнопроизводителите. Карат ги да не казват, че стоят зад тях. Ние на тютюнопроизводителите сме им казали – четири години точно тези хора проспаха времето, когато гръцкото правителство си извоюва 750 млн. милиона на година дотации от Брюксел.

На срещата с мен им казах, че им гарантираме 116 млн. в момента, в който станем готови и се надявам до края на март, че ще имаме готовност да ги изплатим. Те сега започват да изнудват за 160-175 млн. Знаят, че сега няма пари и е чист рекет, ако искат повече от 116 млн.”.