Кабинетът Борисов ще предприеме всички мерки взетите неправомерно гори от бившия премиер Симеон Сакскобургготски да бъдат върнати на държавата. Това увери министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

Той отговори на питане на лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов за действията, които ще предприеме правителството за поправяне на щетите, нанесени от Сакскобургготски.

Във въпроса си Мартин Димитров отбеляза, че заради грешка, допусната от Поземлената комисия в Самоков, са върнати неправомерно 4 521 декара гори на царя.

Ето какво каза още Бойко Борисов в пленарната зала:

В случая е относима изрична норма от преходните и заключителни разпоредби на закона за собствеността, съгласно която давността за придобиване на държавни имоти спира да тече до 31 декември 2011 година. Във връзка с изложеното ви уведомявам, че с цел осигуряването на най-добрата и ефективна защита на държавния интерес, ще бъдат детайлно проучени и използвани всички правни възможности, всички налични доказателства, за да се гарантира в най-голяма степен решението на казуса в интерес на държавата и обществото. Ще бъдат предприети всички мерки това, което е взето неправомерно, и по смисъла на закона, да бъде върнато на държаватa.

ГЕРБ ще има своя кандидатура за кмет на София, съобщи още Бойко Борисов. Той каза, че все още не са водени разговори за обща дясноцентристка кандидатура  с лидерите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов.

Премиерът обяви, че при него не е постъпвал доклад на ДАНС за корумпирани министри от кабинета Станишев.