Борсата за метали в Лондон отчете нов рекорд на изтъргуваните през нея обеми. Данните за 2011 година показват, че има нарастване с 21.9% на прехвърлените обеми до 146.6 млн. контракта, с които е извършена покупко-продажба на приблизително 3.5 млрд. тона метали и суровини. Стойността на контрактите в парично изражение е с 32.8% по-висока от миналогодишното ниво до $ 15.4 трлн.

Борсата за метали в Лондон държи 80% дял в глобалната търговия с фючърси за метали, което я прави лидер на пазара. Според изпълнителния й директор Мартин Абът една от причините за добрите резултати през миналата година е търсенето на риск мениджмънт решения от инвеститорите и насочването от по-рискови активи към суровините.

Борсата отчита увеличение на изтъргуваните контракти за покупко-продажба на стомана, алуминий, мед и цинк. Последните три реализират най-големите обеми за миналата година съответно до 62.8 млн. контракта, 37.9 млн. контракта и 23 млн. контракта. С 40% повече са сделките за олово, докато при алуминия има нарастване с 25.5%. 

Своеобразен рекорд бележи търговията с кобалт, като през миналата година са изтъргувани 6 578 лота за 6 578 тона, чиято парична равностойност е $ 233.52 млн.

През миналата година борсата пусна няколко нови продукта, захрани нова версия и на търговската си платформа, бяха одобрени нови такси за търговията през декември, които влизат в сила от 12 март тази година. Сред проектите, по които ще се работи усилено, е създаването на собствена клирингова къща, която да обслужва търговията.