Британска технологична компания обяви, че е направила пробив в разработването на енергийни източници, като е създала работещ прототип на батерия за iPhone, която може да издържа цяла седмица без презареждане.

Устройството работи с горивни клетки, като произвежда електрическа енергия на база на химическа реакция между водород и кислород, отделяйки малки количества вода и топлина, пише The Telegraph.

"Успяхме да създадем толкова тънка батерия, че тя да работи със съществуващите модели смартфони", посочва генералният директор на Intelligent Energy, Хенри Уинанд.

Смята се, че компанията работи в тясно сътрудничество с Apple. Ето защо новата батерия няма да налага никакви изменения в дизайна дори на тънкия iPhone 6. Единствената промяна ще е добавяне на дюзи за парата.

Цената на новите батерии все още се обсъжда, но се смята, че устройството ще направи финансов удар на пазара, оценяван на 300 млрд. долара.

По думите на финансовият директор на Intelligent Energy, сега всичко е в ръцете на Apple и кога ще реши да използва новата технология.