Настроенията на пазарите бяха положителни до обяд, когато беше постигнат и дневния връх при 1,3022$. В ранния следобед посоката се обърна, като в основата стоеше слух за понижаване рейтинга на САЩ от страна на Moody’s. Малко по-слаби излязоха и данните за помощи при безработица, както и недовършените продажби на жилища.

Британският паунд продължи растежа си, като високите очаквания към данните за БВП на страната се потвърдиха. Националната статистика отчете растеж от 1% за третото тримесечие,  което изненада икономистите. В резултат паундът поскъпна най-много от основните валути и затвори при 1,6117$. Още по-внушителен е растежът му спрямо еврото и японската йена, съответно до 0,8022£  до 129,40 ¥.

Японската йена продължи да отслабва до 80,29 йени за долар, като в основата на движението са очакванията за нов пакет от стимули. Суровинните валути бяха подкрепени от данните за щатските поръчките за дълготрайни стоки , които излязоха над очакванията. Австралийският долар затвори при 1,0343, а канадският долар при 0,9945.