Да отпаднат минималните прагове при възнагражденията и цените на услугите в съсловните организации - за това призоваха от Българската стопанска камара. Работодателската организация е изработила 11 мерки, с които да се подобри бизнес средата у нас.

От стопанската камара настояват за промяна в Конституцията и за провеждането на нови избори догодина заедно с изборите за Европейски парламент. До тогава от кабинета трябва да отпаднат всички партийно оцветени министри и зам.-министри. Според работодателите мажоритарният вот трябва да е водещ в Изборния кодекс.

Ето част от аргументите на Божидар Данев: "С минималните прагове какво желаем - искаме да конкуренция. Каква е цената на услугата - когато имаш минимален праг, вдигаш ценообразуването до ниво, което е нормативно определено. Веднага ще дам реален пример - голямата цена на нотариалните услуги, голяма цена на редица услуги, които се предоставят, адвокатските услуги, което деформира пазара. И няма цена, няма конкуренция. Ние сме за конкуренция и за пазара."

Според Божидар Данев никога досега не е правена оценка на въздействието на увеличението на минималната работна заплата. Той предупреди, че при административното увеличение на минималното възнаграждение може да се стигне до фалит на фирми.