Булгаргаз ЕАД е воден умишлено към фалит, заяви премиерът Бойко Борисов. На брифинг по енергийни въпроси, в който участваха още шефът на Булгаргаз Димитър Гогов и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, стана ясно, че страната ни ще опита да договори по-ниски доставни цени на руския газ на входа на газопреносната ни мрежа.

Цената е висока за Булгаргаз и ниска за потребителите, обобщи Димитър Гогов, който беше допълнен от министър-председателя с констатацията, че вариантите в този случай са или преструктуриране на дружеството, което работи на загуба или фалит.

Ето коментара на Бойко Борисов по темата:
 
Булгаргаз с тези договори, които са подписали, по начина, по който е заставен да работи, отива към фалит - умишлен – от тези, които са писали всичките тези договори. Защото няма логика да купуваш. Скъпо е да продаваш евтино и държавната компания, освен да я фалираш и да я продадеш на безценица. Или вече няма да има кой да я купи, когато е фалирала. Тогава всичките тези посредници ще кажат: Ние тогава директно ще внасяме газ и ще продаваме на България. Кой е виновен да фалират тези дружества? Кой ги води към умишлен фалит? Задавайте въпроси, като дават на „Позитано” пресконференция. Същото е й с Националната еле