Три компании заявиха намерения за участие в предстоящия конкурс за изграждане на цифрова телевизионна мрежа в България, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията.

Със свое решение от 19 декември 2012г. КРС обяви намерение да проведе конкурс за издаване на едно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър, за осъществяване на електронни съобщения чрез електронна съобщителна мрежа за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване с национален обхват.

В определения срок – до 17:30 ч. на 10.01.2013 г., своите заявления в КРС подадоха компаниите "Ди Ви Би Ти" АД, "Булсатком" АД и "Динамикс" ЕООД. Под внимание ще бъдат взети и намеренията, които постъпят в Комисията по пощата и носят клеймо от дата до 10 януари 2013 г.

Предвид заявения интерес и поради факта, че кандидатите са повече от един, предстои КРС да вземе решение за обявяване на конкурсна процедура. В бъдещия конкурс могат да участват и компании, които не са заявили изрично намеренията си пред регулатора.