Новият iPAD излиза в продажба в петък в САЩ и в девет други страни, седмица по-късно Apple пуска таблета в още 25 държави.

 

Новият iPAD е трета версия, и разполага с по-добър графичен чип с четириядрен процесор, възможност за достъп до 4G мрежи.

 

Страните, в които устройството ще се предлага от 23 март, са България, Австрия, Белгия, Чешката република, Дания, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Лихтенщайн, Люксембург, Макао, Мексико, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.

 

В петък таблетът излиза в магазините в САЩ, Пуерто Рико, Американските Вирджински острови, Австралия, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Сингапур, Швейцария и Великобритания. Навсякъде продажбите започват в 8 ч. местно време.


Apple вече престана да приема предварителни поръчки за петък и обяви, че клиентите ще трябва да чакат от две до три седмици за покупките, направени до сряда в онлайн магазина на компанията.

 

Основната версия на iPAD ще се продава за $ 499 до $ 699, в зависимост от размера на паметта. Моделите, които дават достъп до 4G мрежи ще струват от $ 629 до $ 829. Компанията ще намали цената на предишния модел iPAD 2 с около $ 100.