От някаква гледна точка това може да се възприеме и като позитивна за българската икономика новина: популярната германска медия Bild.de от понеделник, 6-ти септември, започва серия репортажи от България със заглавие: „Българските Златни пясъци са по-диви от Майорка“.

Става дума не за по-запазена дива природа, а за див купон. Евтината България – така обявяват германските журналисти предстоящата серия.

По българските плажове се носят най-оскъдните бикини, а в баровете се продава най-евтиният алкохол, подгряват интереса на аудторията си журналистите.

Когато става дума за трите „С“ - слънце, секс и спирт – досега германските туристи традицинно са избирали Майорка на Балеарските острови. Майорка остава германска, но България лека полека я настига. Предстоящата серия материали ще покаже как диво се разпуска в България, обещава Bild.de.

Изданието гарантира, че германците ще намерят в България любимите си локали и увеселителни паркове, познати им от Майорка. Но предимството на България, освен в по-евтината бира, е и в по-красивите жени.