"КРИБ стои твърдо в позицията си за реформи във всички сфери на българската икономика. Те трябва да са трайни, дългосрочни и с ясни перспективи". 

Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на откриването на форума „Здравната реформа: бизнес диагноза“, предаде Economic.bg.

В събитието взеха участие премиерът Бойко Борисов, здравният министър Петър Москов, министърът на финансите Владислав Горанов, депутати, представители на бизнеса, представители на здравния бранш, лекарското съсловие, синдикати и медии.

Домусчиев изтъкна доброто взаимодействие между работодателите и изпълнителната власт и положителните резултати. „Срещаме разбиране от страна на правителството. Вече положихме основата в пенсионната реформа и постигнахме разбирателство“.

„Много други сфери се нуждаят от сериозна реорганизация. Такава е и енергетиката, в това число е и здравеопазването“, поясни той.

Нужна е по-добра чуваемост, по-добър и конструктивен диалог и ние работим върху тях“, уверено заяви председателят на КРИБ.