Постоянно действащ бизнес съвет ще работи за увеличаване на стокообмена между България и Мароко. За пръв път страната ни прилага този тип организация за подорбяване на търговските си взаимоотношения с друга държава.

Бизнес съветът бе създаден след споразумение за сътрудничество между двете министерства на икономиката - мароканското и българското, подкрепено и от  работодателските организации в двете страни.

Четири са секторите, които имат потенциал да заемат ниши на мароканския пазар, каза Огнян Донев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, който участва в парламентарната визита в Мароко.

 

Според него перспективните ни сектори са строителството, фармацията, селското стопанство и текстила. Ако българската индустрия успее да предложи конкурентоспособни стоки и услуги, тя има шанс да се наложи на мароканския пазар. Това обаче ще се случи в условията на остра конкуренция, посочи още председателят на КРИБ. Тъй като Мароко е френскоговоряща държава, там присъстват всички именити фирми във всеки един отрасъл.

Огнян Донев каза още, че се подготвя посещение на марокански бизнесмени у нас, а първият от перспективните ни сектори, който ще бъде представен на място в Мароко, е строителният.