Кирил Рашков, известен като Цар Киро, е задържан снощи. Това съобщи главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев пред Нова телевизия.

„Предполагам, че е в ареста в Пловдив. Повдигнати са му обвинения за закана за убийство, за които може да получи шест години затвор", каза още Калин Георгиев.

През последните дни Цар Киро се озова във фокуса на скандал, който разпали етнически размирици в цялата страна. След като в петък вечерта в пловдивското село Катуница имаше смъртен случай с прегазен младеж, групи от хора, афектирани от случая, отидоха да подкрепят българите в селото, като освен митинг, имаше и палежи.

Подобни демонстрации имаше и на други места в страната. Заради ескалирането на напрежението държавният глава Георги Първанов свиква съвета за сигурност към президентвото, а прокуратурата се зае да следи за умишленото разпалване на етнически конфликти със специални разпореждания до съдилищата в страната.

Междувременно социолозите да заключат, че на тези избори не купуването на гласове, а насаждането на страх и заплаха за етническия мир в страната ще бъдат ползвани като оръжие за мотивиране на вота на избирателите.