За четвърти пореден път ще бъде проведен търг за основната част от активите на металургичния комбинат "Кремиковци". Наддаването ще започне от цена 316 млн. лева, което представлява 80% от началната цена през февруари, когато бе предишният търг. Тогава, в последната минута, се появи инвеститор - "Виктори Комерс", но не успя да представи редовни документи за участие и търгът се провали.

След провала на първите два търга за "Кремиковци" синдикът Цветан Банков промени обособените площи за продан - предложи по-голяма част от активите на по-ниска цена. Третият път в последния момент се появи инвеститор, но не успя да докаже платен депозит за участие в наддаването. Така комбинатът ще бъде предложен за продан за четвърти пореден път.

При последното си участие в "Седмицата" по Дарик Цветан Банков заяви, че "евентуалният купувач има едно единствено задължение - да плати цената. Той има пълната свобода да се разполага с имуществото, както прецени за добре и както би му било най-изгодно".

Цветан Банков бе категоричен, че инвеститорът не е длъжен да запази предназначението на имотите. "Едно е сигурно, ако дадеш 150 или 200 млн. евро, ще стопанисваш по начин, по който да бъде ефективно за теб. При всички случаи няма да остане бездействаща, мъртва площ, там нещо ще се развие", допълни синдикът.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!