Kodak Co. е в напреднали преговори със Citigroup Inc за предоставяне  кредит, с който да се финансира банкрута на производителя на принтери и фото техника, съобщава Bloomberg.

Компанията може да потърси защита от кредиторите в рамките на седмици и след това ще проведе аукцион за продажба на притежаваните патенти, макар че условията може да се променят.

Moody Investors Service вече намали рейтинга на дълг на Kodak за около 1 млрд. долара, заради "повишена вероятност от производство по несъстоятелност".

Говорителите на базираната в Ню Йорк компания са отказали да коментират информацията на Bloomberg, същото са направили и представителите на Citigroup.

Паричните резерви на Kodak са достигнали в края на третото тримесечие на миналата година 862 млн. долара, спрямо 1.4 млрд. долара по същото време през 2010 г. Данните за четвъртото тримесечие излизат на 26 януари.

New York Stock Exchange предупреди Kodak на 3 януари, че трябва да покачи цената на акциите си обратно над 1 долар в рамките на шест месеца, за да продължи да се търгува на регулирания пазар. Книжата на Kodak вчера поевтиняха с 14 цента до 67 цента.