Базираната в Съединените Американски Щати компания Coca-Cola Enterprises ще отвори център за финансови услуги в София. Той ще поеме обслужването на клиентите от цяла Западна Европа, съобщава Българската агенция за инвестиции.

Компанията, която е фокусирана върху бутилиращия бизнес на Coca-Cola и която е една от най-големите в света, предлагащи безалкохолни напитки, притежава правата за разпространение на Кока - Кола в Западна Европа и оперира в седем страни от региона, покривайки пазар от 170 млн. потребители.

Coca - Cola Enterprises няма връзка с Coca-Cola Hellenic Bottling Company, която продава бранда за България, се уточнява в съобщението. В средата на миналия месец Coca - Cola Hellenic, която е най-голямата компания в Гърция, обяви, че напуска страната и ще се мести в Швейцария.

Очаква се новото подразделение на Coca - Cola Enterprises да заработи напълно през лятото на 2013-та година. То ще бъде разположено в София и ще даде работа на 150 души.

В официалното съобщение на дружеството във връзка с разкриването на представителството в България се посочва, че чрез местното подразделение компанията се надява да доставя по-ефективни, качествени и удобни услуги на клиентите си в региона.