Не ме е страх, че мога да бъда арестуван в България. Въпросът е, че нямам гаранции за справедлив процес. Убеден съм, че безправието на прокуратурата към мен може да придобие уродливи форми, заяви скандалният банкер Цветан Василев в интервю за Люба Кулезич в ефира на ТВ7.

Според него Бойко Борисов обещава всичко на всички. „Не му вярвам, вярвам само на писани документи. Притеснява ме и бездушието на обществото“.

Василев е категоричен, че „кръговете около Пеевски организираха ограбването на активите на КТБ. В момента най-сериозният бизнес в България е брокерският бизнес за активите на банката. Те предлагат всички мои компании. Компанията не е със сменена собственост, но те предлагат нейните активи. Аз знам, че в банката има активи за минимум 2 млрд. лева и те могат да бъдат осребрени“.

„Държавата и кредиторите на КТБ, заедно с моя помощ, могат да изплатят неизплатените средства чрез изкупуване на работещите активи в самата банка“, предлага Василев.

Той смята, че „Бойко Борисов трябва да потърси начин и да прецени дали може да работим с план за намаляване на щетите от атаката върху КТБ“.