Не се притеснявам от проверките на НАП за имотите ми и ще съдействам доколкото мога, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че повече няма да коментира въпроси, поставени от Алексей Петров или негови приближени, тъй като не желае да влиза в диалог с хора от престъпния свят.

Вътрешният министър Цветан Цветанов уточни, че не знае точно кога ще приключи проверката, но допълни, че по всякакъв начин ще съдейства на органите на НАП, като заяви, че не се притеснява от това, че някой ще проверява имотите му.

Цветанов каза още веднъж, че е обявил и декларирал абсолютно всичко, което е свързано с притежаваните от него апартаменти и в тази насока няма никакви притеснения.

Вътрешният министър съобщи още, че според него бившият главен прокурор Никола Филчев е подпомогнал много за издигането на имиджа на Алексей Петров в сегашния му вид, като уточни, че има предвид времето, когато Петров беше агент на ДАНС. Според Цветанов до момента са назначавани много проверки за този случай, но нито една от тях не е завършила с някакъв резултат.

По повод протестите на полицаите, които започнаха символично от днес, Цветанов поясни, че е направил всичко необходимо, за да задоволи техните искания в рамките на бюджета, който към момента е отпуснат на Министерството на вътрешните работи. Министърът каза още, че за догодина бюджетът за МВР е увеличен с 50 млн. лв. и обвини протестиращите полицаи за това, че никога до сега не са заставали зад гърба на колегите си, когато е имало случаи с полицейско насилие.