Между 30 и 50 лева на квадрат е средната цена на една дупка в Пловдив, научи Дарик радио. След разтопяването на снеговете, районните кметове започнаха аварийно запълване на дупките, които се появиха след зимния сезон.

Кърпенето на „кратерите” излиза най-скъпо в район „Тракия”, където средната цена на квадратен метър за дупка с дълбочина до 6 см. е 50 лева. Кметът на района Костадин Димитров, обясни че истинската цена на една дупка не трябва да се определя от сумата, а от издръжливостта й.

Малко по-евтино илизат дупките в район „Западен”. Според кмета на района Десислава Желязкова, цената им е средно 40 лева, като тя се надява,  до края на месец март най-опасните участъци да бъдат закърпени.

Най-евтини дупките се оказаха в район „Южен” където кметът Павлинка Кацарова е запълнила около 600 кв.м на средна цена от 27 лева.

По груби сметки на кмета на район „Северен” Ральо Ралев, след разтопяването на снега, в района му са се отворили около декар и половина дупки. Средната цена на закърпването им е около 30 лева, като Ралев се надява те да бъдат запълнени до средата на април.

„Източен” е районът с най-малко дупки в града, поне така твърди кметът му Петър Петров. Той е категоричен, че няма проблем в това отношение и всичко е под контрол. Средната цена на запълване на дупките в „Източен” е 36 лева.

Около 100 хил.лева са заделени за запълване на дупки в район „Централен”, заяви кметът Райна Петрова. Най-проблемни в това отношение са булевардите „6-ти спетември” и „Христо Ботев”. Средната цена за кърпене на дупки в района е около 30 лева.