Милиардерът Доналд Тръмп обмисля да се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2012 г. За първи път в живота си го обмислям наистина, заяви Тръмп, който се обяви за републиканец. Не е ясно кога строителният магнат ще вземе окончателното решение.

64-годишният милиардер е знакова фигура в САЩ, където компанията му притежава серия курорти и казина. Тръмп е заявил, че „би искал да не го прави”, но страната има прекалено много проблеми, като например изоставянето на производствената база на чуждестранни конкуренти. САЩ вече наистина не произвеждат, подчерта той.

Републиканската партия обсъжда над десет потенциални кандидати, които ще се борят за правото да предизвикат президента на САЩ Барак Обама през 2012 г., уточнява БГНЕС. Сред тях са и губернаторът на Минесота Тим Поулънти, бившия губернатор на Масачузетс Мит Ромни и бившата губернаторка на Аляска Сара Пейлин.

Тръмп не изключи възможността да се кандидатира от името на Чаеното парти, ултраконсервативното движение, което засега се представя като подгрупа на Републиканската партия, но според някои експерти може да се окаже трета партия.

Аз съм републиканец, но уважавам това, което направи Чаеното парти, защото те показаха какво се случва. Имам предвид, имаме дефицит от трилион долара. Тази страна е на път да банкрутира, нека го признаем, заяви той.