Три дружества от структурата на Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД търсят защита от кредитори. В съобщение до инвестиционната общност от холдинга съобщават, че Ремонтно-възстановително предприятие Кьоне АД - София, Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД- Свищов и Национален изследователски институт по транспорта ЕООД-София са поискали от съда да ги обяви в несъстоятелност.

Трите компании имат дълг от 33 млн. евро към холдинга и към Обединена българска банка. Освен това тези дружества имат задължения към Националната агенция по приходите и за местни данъци и такси, задължения към Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, както и към множество доставчици.

Единият от кредиторите, ОББ, опитва да събере част от дълговете чрез съдия изпълнител. За публична продан са обявени активи на трите задлъжнели дъщерни дружества, като желаещите да участват в търга могат да извършат огледи до 3 ноември. Както стана ясно от съобщението за публичната продан, още от месец септември банката е блокирала сметките на четири дружества от железопътния холдинг.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!