„Засекли сме двама инспектори, които са се ровили в документите на семейство Цветанови, без да имат право” – това каза директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов.

Ще говорим с министъра на финансите Симеон Дянков да се намеси инспекторатът на финансовото министерство. Ако се докаже тази изнесена информация, ще сезираме прокуратурата, подчерта Стефанов.

Той каза още, че има несъответствие между изнесеното от вестник „Галерия” и реалните факти. Това, което са открили като данни от дарението, направено от родителите на съпругата на Цветанов, вицепремиерът е съобщил пред Народното събрание. В данните на "Галерия" има и някакви верни неща, но не са съвсем точни, повтори неколкократно Стефанов.

Той обеща, че ще се направи проверка на доходите на тъста и тъщата на вицепремиера и министър на вътрешните работи. „Никога НАП не е била под такъв натиск от партии и различни хора за проверката на Цветан Цветанов. Надявах се вчера на заседанието на комисията да присъства и лидерът на РЗС, който внесе сигнала”, допълни шефът на приходната агенция. Той допълни: „Никой от висшите етажи на властта не е показвал така открито доходите си, а иначе сигнали за такива хора сме имали много, но само той поиска да бъде разкрита данъчната му тайна”.