Американският президент Джордж Буш заяви днес, че икономиката е зависима от спасителния план, предложен от правителството или икономическите щети биха могли да бъдат „болезнени и трайни”.

Уверявам нашите граждани и граждани по цял свят, че това не е края на законодателния процес, каза Буш ден след като Камарата на представителите отхвърли плана за $ 700 милиарда. Ние сме в критичен момент за нашата икономика и трябва законодателството, което се отнася до смути активи, да позволява на американската икономика да се движат отново.

Ако нашият народ продължава по този курс икономическите щети ще бъдат болезнени и трайни, каза той пред репортери в Белия дом.

Кандидатът за президент на демократите Барак Обама призова законодателите да се върнат на масата за преговори, да работят за финансова сделка и направи ново предложение. То предвижда да се повиши лимита за банкови депозити, които са гарантирани от федералното правителство, от $ 100 хил. на $ 250 хил.

На една крачка сме от решението, което да изтласка нагоре нашата икономика, а именно - да се разшири фонда за гарантиране на влоговете на семейства и малките предприятия в цяла Америка, които са инвестирали парите си в нашите банки, каза Обама в писмено изявление.