Изи Асет мениджмънт АД направи служителите си акционери в компанията. Към тях е било отправено предложение да закупят 18 хил. книжа по номинал от 1 лв. за лот. Предизвикателството са приели 73 служители, съобщават от компанията, позната най-вече с кредитния си продукт Easy Credit.

Предстоят още стъпки, които да увеличат участието на служителите в акционерния капитал на дружеството. Определен брой специалисти, които работят по трудов договор и отговарят на определени изисквания за стаж, може да придобият общо 51 018 акции или малко под 1% от капитала на компанията.

Това е допълнителен стимул за служителите в компанията, който наред с това им дава реална възможност да участват в управлението, тъй като покупката на книжата освен паричен доход ще дава и право на глас в общото събрание на акционерите, коментират от ръководството. 

До минимум една година и при определени условия новите акционери ще могат да продадат книжата си обратно на компанията по цена, която ще се определя по специална формула и ще зависи от печалбата й и която най-вероятно ще е в пъти над тази на покупката им.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!