Фалшификатор №1 в света професор Даниеле Донде подреди изложба в Стара Загора. Изложбата на фалшификатите е организирана в България от старозагореца д-р Койчо Белчев, който от 1992 година е съдружник на големия художник.

Според д-р Белчев някои от картините са толкова красиви, че може да се сбърка копието с оригинала.

Картините са рисувани от 15 италиански художници, а от няколко месеца в екипа работи и българин. Името му обаче доктор Белчев запази в тайна.

Професор Даниеле Донде и доктор Койчо Белчев правят изложби в България от 2000 година. Изложбата в Стара Загора е 20-та за страната ни. В нея са подредени 50 картини.

От миналата година вече се рисуват и български картини. Според доктор Белчев трябва да се рисуват приятни картини, които българите познават.

Сред известните купувачи на фалшификати са София Лорен, Франк Синатра, Арнолд Шварценегер, Принцеса Даяна и Наоми Кембъл. Хората предпочитат фалшификатите, защото оригиналите се намират трудно и са много скъпи, смята доктор Белчев.

В България цената на картините е от 500 до 4 400 евро. Всеки бъдещ собственик на уникален фалшификат ще получи и специален сертификат.

Художественото ателие на професор Даниеле Донде единствено има законен лиценз - разрешение от музеите, приютяващи оригиналите, да създава репродукции. Условието е, картините, които ще се репродуцират, да бъдат на художници, които са починали преди повече от 50 години.

Изложбата на фалшификати ще остане в Стара Загора до 1 април.