Ферари се качи на релсите. В Италия вече тестваха новият високоскоростен влак "Итало", който ще взема с 300 км. в час разстоянието между Милано, Рим и Неапол. Новото Ферари е екологично и много по-евтино както от останалите влакове в този клас, така и от автомобилите, произвеждани под същата марка.

 

Немският вестник Spiegel описва тестовата обиколка с влака на Ферари. Пътуването е тихо и меко. Единственото, по което се разбира, че влакът се движи с много висока скорост, е LED- индикацията във вагоните. Влакът няма локомотив. Мотори има във всеки вагон. Максималната скорост, която може да се развие, е 360 км/h, но проблемът е, че релсите не са строени да поемат толкова голямо натоварване.

 

Влакът предлага WiFi мрежа, която може да се ползва както от лаптопи, така и от мобилни телефони. Снабден е със сателитен приемник, който помага да не се губи сигналът на разговорите, когато влакът минава през тунели. В интернет портала, който е достъпен във влака, има разнообразна информация за историческите и културни забележителности, намиращи се в близост до следващата спирка.

 

Влакът има няколко класи. Първата класа е за бизнес клиенти и се нарича "Клуб" - класа. В нея има повече пространство около седалките, като всяка е снабдена със собствен телевизор. Има места, на които може да се провеждат бизнес срещи. В "Клуб"-класата се сервира кафе и се поднасят вестници.

 

В същата класа има места за семейства, които искат да пътуват заедно.

 

Във влака се сервира и храна, като менюто с три блюда струва € 18 или € 22. Храна се сервира не само в първа класа, но и във втората "Прима"-класа.

 

Влакът има и "Смарт"-класа, където пътниците разполагат с автомати за кафе и сандвичи. Има и Релакс- зона, където мобилните телефони трябва да бъдат изключени.

 

Цената на пътуването с влака на Ферари не е висока. От Неапол до Рим цената може да бъде € 20. Същото разстояние, взето с бензинов автомобил, излиза € 40.