На проведеното на 30 юни 2014 г. редовно общо събрание, акционерите на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ гласуваха за увеличаване на номиналната стойност на емитираните от дружеството акции от един на два лв. и едновременно намаляване на техния брой при запазване размера на капитала на дружеството на 55.825 млн. лв.

 

„Акционерите, чиито брой акции не е четно число, ще получат по една акция от мажоритарния собственик „ФеърПлей Интернешънъл” така, че да не бъдат ощетени при делението на 2” – коментира изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.

 

На събранието беше гласувано да не се разпределя дивидент за 2013 г. Но „решението за „обратен сплит“ е първата стъпка за осъществяването на намерението на ръководството на дружеството да осигури дългосрочна възможност за разпределянето на всяка бъдеща печалба като дивидент на акционерите. Втората стъпка ще бъде предложение до акционерите да се намали основния капитал на дружеството чрез намаляване на номиналната стойност на акциите отново до 1 лв. намалението ще се извърши за сметка на цялата натрупана до момента загуба от преоценки на имоти и преместването на част от основния капитал в допълнителен.” – допълни изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.

 

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е листвано на БФБ - София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 56.5 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори - 10 пенсионни, 18 договорни фонда, 1 инвестиционно дружество и над 430 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

 

Към края на декември 2013 г. инвестиционният портфейл на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ включва 10 проекта от различни пазарни сегменти. Общата РЗП е 369 хил.кв.м, а извършените от дружеството инвестиции към края на годината са в размер на 202 млн. лв.

 

Последната цена на акциите на дружеството на регулирания фондов пазар в София е 27.8 ст. за лот.