Проекти си за ограничаване на вредните въздействия върху климата ще бъдат представени този четвъртък /28 октомври/ в София. Това ще се случи на международната конференция „Индустрия и иновации 2010”, на която Дарик е медиен партньор.

В рамките на форума своя презентация ще направи Томас Кайсъл, директор програма „Зелена икономика” на международната природозащитна организация WWF във Виена, който специално пристига за събитието.

Като лектори на събитието ще се изявят Трайчо Трайков, Министър на икономиката, енергетиката и туризма, Едокия Манева-Бабулкова заместник-министър на околната среда и водите, Никола Треан генерален директор на медодобивния комбинат в гр. Пирдоп "Аурубис България", Ян Вавера, регионален мениджър на ЧЕЗ Груп за България, Катрин Барбър, заместник посланик на Великобритания у нас, инж. Боряна Манолова, управител на Сименс България, Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, инж. Кольо Колев, изпълнителен директор на АЕЕ и Никола Газдов, председател на Българската Фотоволтаична Асоциация.

Форумът е подкрепен също от Българската търговско-промишлена палата, Агенцията по енергийна ефективност, Българската фотоволтаична асоциация и WWF. Сред спонсорите са ЧЕЗ България, Девин, Пиерлучи и Енко вендинг. Гостите ще имат възможност да се запознаят и с най-новите и ефективни модели на Opel.