Един от основните приоритети в транспортния сектор е изграждането, поддържането и модернизацията на транспортната инфраструктура.

Фрапорт са вложили 80 млн. лв. в проектирането и изграждането на втория терминал, както и в инфраструктурата на летище Бургас.

Според заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров това е най-голямата инвестиция, правена на бургаското летище през последните десетилетия.

Той посочи инвестицията като отличен пример за успешно публично-частно партньорство, благодарение на което Бургас вече има модерно летище.

Сградата на новия терминал на летище Бургас, освен че е модерно съоръжение, отговарящо на високите европейски стандарти, е изцяло съобразена и с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство.

Терминалът се простира на близо 21 000 кв. м., с обширни площи за пристигащи и заминаващи пътници. Приложена е най-модерната линия за управление на системите за обслужване на пътници и багаж, с пълна интегрираност на отделните системи и електронно измерване и регулиране на процесите.

Това е третата мащабна инвестиция на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД през последните две години, след откриването на напълно обновената писта и новия терминал на летище Варна. За трите съоръжения компанията е вложила близо 200 млн. лв.