Гигантска буря с ураганна сила на ветровете и обилни снеговалежи връхлетя североизточната част на САЩ късно в петък. Нова Англия е покрита с 60 сантиметра сняг, а над 650 000 домакинства по източното крайбрежие са без електричество. 

Полетите в региона са спрени. Въпреки по-малкия трафик заради почивните дни в Ню Йорк стотици коли са блокирани от снега. 

Съобщава се за най-малко 4-ма загинали. Националната метеорологична служба заяви, че в Бостън може да падне близо 1 метър сняг до събота вечерта. Властите твърдят, че няма заплаха за обществената безопасност. 

Според анализатори, цитирани от AP, поривите на вятъра от над 130 км/ч могат да доведат до още прекъсвания на електрозахранването и разрушения. Това е най-силната буря в региона от Санди насам. И вероятно е най-силната снежна буря за последните 20 години. 

Синоптиците се надяват, че времето ще започне да се изяснява в неделя, така че 25-те млн.  служители в компаниите и учрежденията в района, засегнат от бедствието, да могат да отидат в понеделник на работа.