До момента нямам основание да твърдя, че сделката за продажба на част от Морската градина е нередна. Това заяви в ефира на Дарик Варна областният управител Данчо Симеонов. Документите по казуса са предадени в Икономическа полиция и Окръжна прокуратура, съобщи той.

В случай, че има инвеститор, който ще укрепи свлачищните процеси в Морската градина, аз го подкрепям, коментира Симеонов.

Хората, обявили се за част от граждански организации, искащи оставката ми, явно имат вътрешни проблеми, заяви още Симеонов. Той получил обаждане от Обединено гражданско сдружение, които категорично се дистанцирали от мнението на Кънчо Бонев, представящ се за техен председател. Преди дни Бонев заяви, че продажбата на имоти от Морската градина е корупционна.

Във връзка със скандалната заменка на 94 дка горски фонд до морето край резиденция “Евксиноград”, областният управител обяви, че е извършена препродажба на имота, като целта е да се стигне до добросъвестен купувач. Всички материали по случая са предадени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Приоритет в работата на наскоро назначения варненски губернатор ще бъдат и други проблемни сделки. В момента се проучва как имоти държавна собственост са попаднали в активите на търговско дружество. Задвижена е и процедурата за компенсиране на държавата от страна на фирмата, придобила имота на Колежа по туризъм. В последния казус е намесено името на брата на бившия финансов министър Милен Велчев.