Дори решението на Временната бюджетна комисия е много условно и то претърпява трансформации във времето. Истината е, че имаме закон и институционални отговорности по казуса КТБ и ако сме правова държава, би трябвало да следваме този закон. Законите се пишат преди да се случи нещо. Ако се пишат след като се случи нещо това не са закони, те са декрети в стил Владимир Илич Ленин, коментира в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия председателят на Асоциацията на банките Левон Хампарцумян.

Според него "намерението на ГЕРБ и ДПС да спасяват Корпоративна търговска банка е 50% популизъм и 50% наивизим", съобщава NovaNews.bg.

"Дори КТБ да заработи отново, тя много бързо отново ще има проблеми с ликвидността, тъй като всички вложители ще си изтеглят парите от нея", прогнозира Хампарцумян.

Той уточни, че ако идеята е банката да се спаси с държавна помощ, това трябва да се разреши от Европейската комисия, а преди да се пусне в КТБ чуждестранен инвеститор, той трябва да се проучи.

"Ако се водим от икономическата логика, КТБ трябва да отиде в несъстоятелност", счиата Хампарцумян, като сподели, че банкерите са предполагали, че в банката на Цветан Василев нещата не са наред, но не са подозирали мащаба на проблема.