Министерството на икономиката и енергетиката ще подкрепи изграждането на бъдещ хипермаркет, в който да се предлагат основно стоки, произведени от български фирми, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев, предаде БГНЕС.

Стойнев уточни, че идеята за създаване на хипермаркет, в който да се продават само български стоки е все още в много начален етап.

"Тепърва ще започнем разговори как министерството да помага на малките и средните предприятия", уточни Стойнев.

"Идеята е да направим един хипермаркет и той да бъде лицето, витрината на българските производители и затова се нуждаем от помощта на държавата, но не съм голям оптимист, че това може да се случи в кратки срокове, имайки предвид състоянието на държавата и състоянието на финансите, от нас се иска да кажем как би изглеждал този хипермаркет. Има свободни имоти тук и там, а и всяка една държава подпомага малкия и средния бизнес", коментира от своя страна председателят на "Произведено в България" Лукан Луканов.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев подписа днес споразумение със Сдружението "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес".

Споразумението ще даде огромна подкрепа на българските производители.

"С едно такова споразумение ще дадем на малките и средните български производители по-голям достъп до пазари, по-голяма подкрепа за износ", подчерта икономическият министър.

"За нас подписването на това споразумение е много важно, колегите ни ще получат ясен знак, че държавата и министерството застават не на думи, а на дела зад идеята да се подкрепи малкия и средния бизнес в България", коментира от своя страна Лукан Луканов. Той и колегите му от сдружението са поставили пред министъра въпроса за намаляване на критериите за достъп на малки и средни предприятия до европейско финансиране.