Усилията, които полага Бойко Борисов за сигурността на гражданите на България и международната сигурност дават своя резултат, заяви след среща с премиера Бойко Борисов почетният председател на Народната партия (Испания) Хосе Мария Аснар, предаде БГНЕС.

Той съобщи, че вчера с Бойко Борисов са разговаряли за икономиката, като е станало ясно, че икономическа конвергенция на България трябва да продължи, тъй като е много важно да се постигне сближаване в икономически аспект между България и останалите страни от ЕС. Аснар каза, че е убеден, че България я очаква едно голямо бъдеще.

По думите му политиката, водена от кабинета на Борисов, е успешна от стратегическа гледна точка и целите ще бъдат постигнати.

Хосе Мария Аснар е бивш министър-председател на Испания. Причината да бъде поканен у нас, както самият Бойко Борисов увери е, че когато поема страната усвояването на фондовете се повишава до 98-99% в края на мандата му.

Премиерът сподели, че амбицията му е България също да постигне такъв резултат. По темата за експулсираните български роми премиерът Борисов заяви, че проблеми с Франция нямаме, такива обаче има Румъния.