Нарочно Атака не се регистрира. Когато те не се регистрират, тогава вече ДПС и БСП са достатъчно да си направят правителство и всички комисии да си изберат, заяви Бойко Борисов, по повод действията на партията на Волен Сидеров през днешния първи пленарен ден.

Борисов заплаши, че и депутатите на ГЕРБ ще започнат да не се регистрират в началото на всеки пленарен ден, съобщава БГНЕС.

Ако не се регистрираме в парламента, ще видим как Атака трябва да даде 3-4 души на Коалиция за България и ДПС, за да направят правителство, прогнозира бившият премиер. Той посочи, че ако и ГЕРБ и Атака не се регистрират в деня, в който трябва да бъде гласувано правителството, в Парламента няма да има нужния кворум.

Ние си признахме, че сме били горделиви, че голямата ни победа може да ни е заслепила, всички тези грешки си ги признахме, каза Борисов и подчерта, че ГЕРБ ще подкрепи идеята съставът на ДКЕВР да се избира от парламента с мнозинство от 2/3, ще подкрепи продължаването на инфраструктурните проекти, да се вдигнат доходите, повишаване на парите, които получават майките, които отглеждат деца до 2-годишна възраст.

Aз ще предложа правителство във всички случаи, просто ще разговарям с президента как да се съкратят сроковете до минути и часове, само за да видят хората какво ще е алтернативното правителство, каза Борисов и обясни, че в рамките на един ден ще обяви състава и ще върне мандата на президента.