ING Пенсионно осигуряване и ING Животозастраховане в България започват да използват новите си марка и лого - NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане. Ребрандирането на пазарите, на които компанията работи, ще се осъществи до края на 2015 г.

NN Group съществува като самостоятелна публична компания от 2 юли 2014 г., когато акциите ѝ започнаха да се търгуват на фондовата борса Euronext в Амстердам.

Дружеството обхваща животозастрахователните, пенсионноосигурителните услуги и услугите по управление на активи на ING Group, които се обособиха в самостоятелна компания в съответствие с плана за преструктуриране на ING, договорен с Европейската комисия.

Съгласно плана ING Group трябваше да отдели бизнеса си по застраховане, пенсионно осигуряване и управление на инвестиции от банковите си операции. Понастоящем ING е мажоритарен собственик на NN Group с 54.6% от капитала, като делът на публично търгуваните акции постепенно ще се увеличава.

В България NN Пенсионно осигуряване и NN Животозастраховане имат 385 хиляди индивидуални, както и на над 300 корпоративни клиенти.

NN се стреми да предоставя финансови решения и да консултира своите клиенти за управлението на личните им финанси в пет области - инвестиционно, пенсионно, застрахователно, данъчно и наследствено планиране. От април 2015 г. пенсионноосигурителните и животозастрахователните дейности на компанията в България ще използват името и марката NN.