Елисавета Арсениева поема ръководството на ИП Сомони Файненшъл Брокеридж от Борислав Богоев, един от двамата управители, които стоят начело на компанията в момента.

Това стана ясно днес, след като Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ Управление “Надзор на инвестиционната дейност”, одобри решение на общото събрание на посредника от 15 април 2008 г. за избор на нов управител. В ръководството на дружеството остава другият управител - Николай Колев.

„Това е началото на процес на обновяване на висшия ръководен състав във „Финансова Група Сомони”, който ще продължи и в бъдеще. Групата се разраства и е добре по-млади хора да навлизат в оперативното ръководство на бизнеса”, каза Борислав Богоев, досегашният управител на ИП Сомони Файненшъл Брокеридж.

Елисавета Арсениева е Бакалавър по Пари и Финанси, университет Louis Pasteur гр. Страсбург, Франция. Притежава сертификати за брокер на ценни книжа и инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор. Работила е като експерт банкови услуги в SG Експресбанк и Прокредит Банк.

Има дългогодишен стаж в различни фирми от Финансова Група Сомони, в това число бек офис и брокер на ценни книжа в ИП Сомони файненшъл брокеридж, а от 2007 г. е фонд мениджър на трите договорни фонда на УД Сомони Асет Мениджмънт.