62% от работещите в сферата на ИТ индустрията биха предпочели да работят от вкъщи. Около 45% от тях се оплакват от висок стрес на работното си място в офиса. Това показват резултатите от проучване на "Tishman International", направено само сред фирми от ИТ индустрията.

Голяма част от специалистите се оплакват от недостатъчни условия в офиса за намаляване на стреса и от невъзможността да използват обедната си почивка. Едва 10% от анкетираните биха нарекли нивото на стрес в офиса "ниско".

Според 97% от ИТ специалистите работа от вкъщи е по-малко стресираща, а 62% от тях я определят като по-успешна и организирана. За половината участници в допитването няма разлика в изразходването на лични финанси, когато работят от вкъщи.

94% от работещите в ИТ сферата смятат, че личният контакт е важен, но въпреки това само 5 от тях биха делили работното си място с друг колега. 67% от анкетираните държат да имат собствено работно място, показва проучването, цитирано от "Труд".

Стаите за работни срещи и пространствата за провеждане на лични разговори също са необходими, но са недостатъчни за специалистите от ИТ индустрията. 77% от тях провеждат срещите си в офиса, като на всеки десети му се е налагало да отмени среща заради липса на свободно или подходящо помещение.

За 76% от запитаните е важно да видят предварително офиса и работната обстановка, но само 62% от тях са имали тази възможност преди да започнат нова работа.