Платени са 2 милиона лева по мярка Агроекология на Програмата за развитие на селските райони, съобщават от Държавен фонд „Земеделие”.

През последните два дни Разплащателната агенция е изплатилa 448 заявления по мярката. 

От фонда напомнят, че предстоят плащания за трета година на проекти за агроекология по САПАРД. 

Вички кандидати със сключени договори по САПАРД за проекти за агроекология трябва да подадат заявка за плащане за трета година.

Проектите за агроекология по предприсъединителната програма са сключени за 5 годишен период, като съгласно акредитиране правила плащанията се извършват ежегодно след подаване на заявка спрямо датата на подписване на договорите.

Заявка за плащане за съответната година от пет годишния период се подава след изтичане на предходната. Това трябва да бъде направено от кандидатите в срок от 10 работни дни спрямо датата, на която е подписан договорът за финансово подпомагане по САПАРД.

Кандидатите със сключени договори за агроекология по предприсъединителната програма, които следва да подадат заявка за плащане за трета поредна година, са общо 161. Субсидията по САПАРД, която предстои да бъде им бъде изплатена за тази година, е за над 1.6 млн. лв.