Крадци изпразниха 56 000 лв. от банкомат с откраднат код. Ударът станал в столичния квартал „Банишора” в петък вечерта. 

Около 20 часа двама мъже с шапки и суитчъри влезли най-спокойно в магазин за хранителни стоки на ул. „Подполковник Калитин”. Те минали покрай касата, отворили вратичката на задната врата на банкомата и въвели кода, който е необходим, за да не се включи алармата. След това хладнокръвно извадили касетките с пачките и си тръгнали. 

Всичко това станало пред очите на касиерките, които първоначално не заподозрели, че пред тях се разиграва обир. Те видели обаче мъжете да се затичват към улицата и да се качват в черна кола с която избягали с мръсна газ. Едва тогава се обадили в полицията. 

Разследващите веднага пристигнали на място, за да снемат обясненията на персонала, както и евентуално останали следи по банкомата. Полицията иззела и записите на камерата, която снима входа на магазина. 

Една от основните версии, по които работят разследващите, е че най-вероятно вътрешен човек е помогнал с кода на обирджиите Не се изключва възможността обаче те да са се сдобили с него и по друг начин, като са имали свой съгледвач, който е видял кода при въвеждането му. Това тепърва ще се установява. 

Обирът на банкомата в „Банишора” е вторият за последната седмица На 13 февруари крадци успяха да приберат всички налични пари от устройство, намиращо се в центъра на София на кръстовището на ул. „Черковна” и „Оборище”. 

Банкоматът там бил с 24-часов достъп в затворено помещение, долепено до клона на банката. Вратата се отваряла само с дебитна или кредитна карта.Тогава също разследващите заподозряха, че бандитите са имали кода на банкомата, който е необходим, за да не се включи алармата.